Hoe creƫer ik unieke placemats voor mijn horecazaak?

Met sommige producten sla je als horecaondernemer twee vliegen in één klap. Placemats zijn daar een goed voorbeeld van. Tenminste – als je ze voorziet van een opdruk die representatief is voor jouw bedrijf. Een placemat kan namelijk meer zijn dan een tafelbeschermer alleen. Het is ook een potentieel promotiemiddel en bron van vermaak voor je gasten. In dit artikel geven wij je alvast 6 ideeën voor unieke placemats:

Placemat met eigen bedrijfslogo

Toegegeven: de originaliteitsprijs win je er misschien niet mee. Maar uit onderzoek blijkt dat placemats met eigen logo een belangrijke rol spelen in het promoten van je horecazaak. Het helpt mensen om je naam makkelijk te onthouden en vergroot de kans op effectieve mond-tot-mondreclame. Een blanco placemat is in onze ogen dan ook een onbenutte kans!

Placemat met leuke quotes

Wil je op de placemat meer van jezelf laten zien dan alleen je bedrijfslogo? Dat is een goed idee! Een beproefde methode is bijvoorbeeld om de waarden uit te dragen waar jouw horecazaak voor staat. Maar anderen weten deze waarden vaak mooier te verwoorden. Gebruik daarom mooie quotes van bekende personen om je gasten op een leuke manier jouw bedrijfsidentiteit te tonen.

Placemat als menukaart

Ben jij als horecaondernemer vooral praktisch ingesteld? Ook dat is een visie die we bij PrintSelect kunnen waarderen. Sla in dat geval twee vliegen in één klap door je placemat te gebruiken als menukaart. Je bespaart op drukwerkkosten voor papieren menu’s en onderscheid je met een originelere presentatie dan 90% van de concurrentie. Da’s pas slim!

Placemat met klantbeoordelingen

Social proof is tegenwoordig een belangrijk begrip in de marketingwereld. Horecazaken met pocherige verhalen zijn er genoeg, maar wat vinden gasten er eigenlijk van? Neem alle twijfel over jouw zaak direct weg en toon positieve klantbeoordelingen op je placemats. Er kan bij andere gasten geen misverstand over bestaan: jouw zaak is de coolest place in town.

Placemat met bedrijfshistorie

Bevindt jouw zaak zich in een historisch pand of op een bijzondere locatie? Dan vragen gasten je ongetwijfeld geregeld naar historische feitjes. Een leuke manier om de nieuwsgierigheid van mensen te bevredigen is het bedrukken van je placemats met een stukje geschiedenis. Bijkomend voordeel: het wachten op eten lijkt voor gasten minder lang te duren!

Placemat met kinderspellen

De meest ongeduldige gasten in je horecazaak zijn ongetwijfeld kinderen. En trouwens: sommige volwassenen kunnen er ook wat van. Een goede manier om de wachttijd voor hen voorbij te laten vliegen is het aanbieden van een spelletje. Hoe en waar? Op je placemat natuurlijk! Bedruk de mat bijvoorbeeld met een rebus of creëer verschillende varianten. Bij PrintSelect zijn de mogelijkheden eindeloos.