Gevouwen drukwerk

Gevouwen drukwerk

 

Een gevouwen folder is perfect als je veel informatie in een handzaam formaat kwijt wilt. Soms kan het type vouw net dat beetje verschil maken. De diverse vouwen waaruit je kunt kiezen bij PrintSelect.nl:

 

Enkele vouw 

De meest gebruikte vouw is de enkele vouw. We brengen een rillijn standaard verticaal in het midden aan. Natuurlijk kan dit ook op een andere positie, zoals jij het wenst! Wil je graag een tentkaart? Dan draai je je ontwerp een kwartslag, zodat de vouw uiteindelijk aan de bovenkant komt.

 

Wikkelvouw

De wikkelvouw is een van de meest gekozen manieren om folders te vouwen. Hierbij wordt één flap naar binnen gevouwen, waarna de andere flap eroverheen gevouwen wordt. Het gedeelte dat als eerste naar binnen wordt gevouwen is altijd iets minder breed (3 mm) dan de andere twee delen, omdat de folder anders niet goed dichtgaat.

 

Zigzagvouw

Ook de zigzagvouw is erg populair! Hierbij zijn alle flappen even breed: je drukwerk is gevouwen als een soort harmonica.

 

Luikvouw

Een luikvouw is een leuke manier om iets aparts te doen en wordt veel gebruikt voor ansichtkaarten. Hierbij worden twee flappen naar elkaar toegevouwen waarbij ze elkaar in het midden nét niet raken. Net als twee luiken voor een raam.

 

Kruisslagvouw

Zo maak je van iets groots iets handzaams! Zoals de naam al aangeeft, wordt er in een soort kruis gevouwen. Hierbij zit de tweede vouw dwars op de eerste vouw, waardoor je een kwart van het ongevouwen formaat overhoudt. Zo kun je bij het drukken van posters kiezen voor kruisslag vouwen van A2 naar A4 of van A3 naar A5. Handig als je bijvoorbeeld programmaboekjes wil laten drukken of een plattegrond.