3 tips voor een professioneel magazine

Wil jij binnenkort een magazine uitbrengen? Dit is nog altijd een prachtige manier om een band te creëren met collega’s, klanten of relaties. Wel is dan van belang dat je magazine een interessante inhoud koppelt aan een professionele uitstraling. Pas de volgende 3 tips toe om een goede indruk achter te laten met een professioneel gedrukt magazine:

Kies een optimaal formaat

Formaat is een belangrijk criterium bij een magazine. Het bepaalt de eerste indruk van de lezer zodra hij het magazine in handen neemt. Bij PrintSelect heb je onder meer de keuze uit A4 (staand of liggend), A5 (staand of liggend), A6 (staand), Vierkant L (210 x 210 mm), Vierkant M (148 x 148 mm), Vierkant S (98 x 98 mm) en Proefschrift (170 x 240 mm).

Maar beter nog is onze optie om een eigen formaat te kiezen. Door af te wijken van standaard magazineformaten, springt het drukwerk meer in het oog en creëer je onderscheidend vermogen bij de doelgroep. Een eigen formaat is bovendien een goede optie bij een terugkerende uitgave – zo herkent de trouwe lezer het magazine al bij de eerste oogopslag.

Gebruik het juiste materiaal

Minstens zo bepalend voor de totale look & feel van een magazine is naast het formaat het materiaal. De materiaalkeuze beïnvloedt niet alleen hoe het drukwerk eruitziet, maar ook hoe het voelt. Elke papiersoort heeft zijn eigen specifieke karakter en is daarmee bepalend voor de uitstraling van het magazine.

Bij PrintSelect kies je uit materialen als cyclus eco, houtvrij mat MC, houtvrij gesatineerd MC (glanzend) en houtvrij offset. Daarnaast bieden we de keuze uit papiergewichten als 90 grams, 100 grams, 115 grams, 135 grams, 150 grams, 170 grams, 200 grams, 250 grams en 300 grams. Een duurder materiaal en hoger gewicht resulteren vaak in een luxere uitstraling.

Kies een unieke stijl en afwerking

De uitstraling van een magazine wordt in grote mate bepaald door de algehele stijl en afwerking. Doorslaggevend hierin is de papierstijl – kies je bijvoorbeeld voor een matte of glanzende uitstraling? Voor de pagina’s van magazines is houtvrij gesatineerd MC (glanzend) doorgaans een uitstekende keuze. Dat geldt ook voor de omslag of cover.

Extra optie voor de omslag is daarnaast een luxueuze afwerking. Dat kan bij PrintSelect bijvoorbeeld met eenzijdig matlaminaat of eenzijdig glanslaminaat. Eventueel + SPOT UV Lak of Foliedruk (goud of zilver). Je merkt het al: de opties zijn eindeloos. Heb je vragen over de beste drukwerkstijl voor jouw magazine? Neem dan vrijblijvend contact op met onze klantenservice voor expertadvies op maat.